Boosta viktnedgången likväl som hälsan. Del.1

Boosta viktnedgången likväl som hälsan. Del.1

viktnedgång

På nätet kan vi idag se mängder av tips, gällande viktnedgång och för hälsan. Men ja det kan bli en djungel för många, och tillslut sitter man där med ex antal ideer och tips som i sin tur blir svåra att följa. Så vi på Inception tänkte lyfta fram ett par som kan komma till stor nytta för dig som vill bli lite mer vetgirig gällande kost och hälsa och framför allt för dig som vill fokusera på att förlora fett runt buken.

Att äta fiber vet vi nog alla är ett under för hälsan, men här tittar vi på lösliga fibrer, då lösliga absorberar vatten och bilder en gel som hjälper till att sakna ner gången för matsmältningsystemet. Vilket gör att du blir mättare fort och äter mindre, vilket i sin tur leder till ett minskat kcal intag genom portionen. Du hittar lösliga fiber i livsmedel såsom, linfrön, shirataki nudlar, brysselkål och t.ex avokado. Att försöka lägga in en stor del fiberrik mat i sin vardag kan göra en stor effekt på både viktnedgång och hälsan.

Minska på stressen, ja det psykiska väl befinnandet kan ha påverkan på viktupp/nedgång med. Då stress kan skapa så att kroppen börjar producera kortisol som också är känt vid namnet stresshormon.

Undvika mat som innehåller transfetter, såsom margarin och förpackade livsmedel. Då dessa fetter har en stor negativ verkan på hälsan(enligt forskning) där det i vissa fall kan leda till hjärtsjukdomar och bukfettökning. Så försök i största möjliga mån undvik dessa livsmedel.

Att försöka sikta in sig på att lägga in höga proteiner, då det hjälper att hålla viktkontroll likväl som viktminskning. Högt proteintag ökar fristänningen av fylllnadshormonet PYY, vilket minskar känslan för hunger och främjar mättnad. Protein ökar även ämnesomsättningen och bibehåller muskelmassa under viktminskingen. Exempel på bra protein källor kommer från fisk, ägg, mejeri, vassleprotein och t.ex bönor.

Minska på stressen, ja det psykiska välbefinnandet kan ha påverkan på viktupp/nedgång med. Då stress kan skapa så att kroppen börjar producera kortisol som också är känt vid namnet stresshormon. Och fettet lagras då oftast runt buken, främst hos kvinnor har setts vid forskning. Så boka ett yogapass redan idag, eller slå dig ner med favoritboken.

I ovan listan ser vi bara ett fåtal av en handfull av vad du kan göra för att främja både hälsa och viktnedgång. Och detta är något vi kommer fortsätta lyfta fram, och hoppas kunna vägleda till en sundare och hälsosammare livsstil.

Source: https://healthline.com