Allas älskade gummiband! (Och boll)

Allas älskade gummiband! (Och boll)

Fittness ball

Gummibandet gör stor comeback, och vi förstår varför. Med detta multifunktionella band är träningen oändlig. Vi har börjat sett banden mer och mer, både hos tränings nichade influenser och hos erfarna styrketränings utövare.  Banden är gjorda av gummi och är elastiska, vilka medför många fördelar. Det är både enkla att ta med och att använda i hemmet, sätt fast i ett träd eller dörr handtag och kör igång. Gummibanden finns i olika motstånd och belastningar för att du sedan ska kunna öka i styrka och resultat. På nätet och bland annat Youtube hittar du mängder med övningar för kroppens alla delar och även utförliga scheman för träning med gummiband. Du kan alltså träna hela kroppen med bandet, och det bästa av allt är att det är ett minimalt redskap och det passar nybörjare likväl som erfarna.

Utöver gummibandet, så passa på att även införskaffa den populära yoga bollen. Även här ser vi ett redskap som är multifunktionellt och passar dom flesta. Att träna med yoga boll är även att föredra när man känner att man vill fokus på skonsam träning, det är avsevärd skillnad att gör t.ex. situps på golv mot en boll. Bollen formar sig utefter kroppen och förebygger skador genom att t.ex. ligga fel.  Yogabollen är likväl så älskad av många, och du hittar mängder med videos och tips på övningar om du söker på internet alt youtube.

Förgyll träningen i vintermörkret och investera i roliga träningsredskap.

Framöver kommer vi ha möjlighet att skapa träningsprogram med diverse redskap, eller på program för gym här hos oss på Inception. Och vårt mål är att kunna skapa detta med en kvalificerad PT för säkrast möjligast resultat. Håll utkiK!