Kaloriräkning – Ett optimalt verktyg för att uppnå dina vikt mål

Kaloriräkning – Ett optimalt verktyg för att uppnå dina vikt mål

kcal result

Oavsett om ditt mål är att gå ner/upp i vikt, eller bara för att hålla vikten stabiliserad. 

Idag hittar vi mängder av dieter tillgångna sätt för att gå ner/upp i vikt. Men det alla dessa dieter har gemensamt är att det måste finnas ett kcal underskott/överskott annars går du varken upp/ner i vikt. Att räkna kcal ger dig en enorm frihet, och man behöver inte begränsa sig eller utesluta livsmedel i kosten. Men för många kan det vara krångligt och tidskrävande att räkna kcal och därför kan det underlätta att ha en applikation som räknar åt dig, det är en av många funktioner som vi har på Inception Health App.

Vad är egentligen en kcal? Kcal är egentligen energi, eller kilokalorier som egentligen är det rätta namnet. (Men förkortningar kan vara bra ibland). Med för mycket energi det vill säga för stor portion kalorier går vi upp i vikt och med för få kalorier går vi ner i vikt. Kalorier är den mängd energi som utvinns från kroppen av det vi äter och i sin tur används till kroppens alla olika funktioner. Kalorierna utvinns från olika näringsämnen i form av fett, protein, kolhydrater och fiber. Fett är det näringsämne som innehåller flest kalorier per gram.

För många kan det vara krångligt och tidskrävande och räkna kcal och därför kan det underlätta att ha en applikation som räknar åt dig, det är en av många funktioner som finns på Inception Health App.

Men hur mycket kcal behöver vi för att kroppen ska må så bra som möjligt? Detta kan vara väldigt individuellt, beroende på kön, ålder, aktivitet etc. Det är oftast uppskattningsvis, när du använder t.ex kalori behovs räknare. Känner du dig osäker, eller har svårt att få till det du faktiskt behöver kan det vara bra att eventuell kontakta dietist eller PT för ytterligare hjälp.