Grönkålssoppa! En hälsosam delikatess.
Grönkål (Brassica oleracea var. sabellica), även kallad prydnadskål, bladkål eller kruskål, är en sortgrupp av arten kål med mörkt gröna eller blågröna, krusiga blad på utdragna stänglar.Grönkål är rik på både järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein.
Ett vegetariskt recept som räcker till 2 portioner
Ingredienser:
Smör 5g
Purjolök 12g
Grönkål 200g
Grönsaksfond 6g
Créme fraiche lätt 100g
Citron 1st 125g
Salt -g
Peppar -g
Fräs purjolöken lätt i smör. Tillsätt grönkål och rör i 4-5 minuter. Tillsätt, grönsaksfond, Crème fraiche, rivet skal och saft av citron. Låt sjuda i 5-7 minuter och smaka av med salt och peppar.
Dekorera med rostade pinjenötter och grönkålschips.
Rik på Kalcium och järn